Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kámoš k pohledání (I Love You, Man)

Režie: John Hamburg Hrají: Jason Segel, Paul Rudd, Jon Favreau, Andy Samberg, Jaime Pressly, Carla Gallo, Rashida Jones, Lou Ferrigno, J. K. Simmons, Jane Curtin, Sarah Burns, Vicki Davis, Thomas Lennon

Muži prý pocházejí z Marsu a ženy z Venuše. Proto muži rozumějí mužům a ženy ženám. Vždyť přece proto se taky přátelí muži s muži a ženy s ženami. Co si pak má počít mužský, co si rozumí spíš se ženami a přitom není gay? Nemusí dělat nic. A nebo zkusí přijít na to, jaké to je mít za kámoše pro změnu chlapa. Jako hrdina této komedie. Na objevnou výpravu do světa mužského přátelství se sice nevydá z vlastní vůle, ale účel svědčí prostředky. A taky díky tomu vznikla tahle bezvadná komedie.Peter žije docela normálně. Chodí do práce, nepořádá divoké večírky, neřeší finanční krizi, žije aktivně, sportuje, zasnoubí se s tou pravou a tak se klidně může proswingovat produktivním věkem až do důchodu, to vše v kruhu milující rodiny a přátel. Vlastně přítelkyň.  No, právě v tom je zakopaný pes, či spíš fena. Alarm se nejen Peterovi v hlavě rozezní, když  zprávu o svém zasnoubení dokáže náležitě prodat svým kolegyním, zato s opačným pohlavím mu jaksi vázne řeč, nebo když místo posezení u pivka po sportovním zápase skončí v kuchyni a připravuje sladké překvapení pro dámský dýchánek své snoubenky. Na první pohled nám Peter může připadat ujetý, ale on se chová zcela přirozeně, nenuceně listuje svatebními časopisy, miluje film Ďábel nosí Pradu, pečlivě vyslovuje název filmu Chocolat. A je prostě šťastný, protože lidé v jeho okolí jsou šťastní.

Nicméně v okamžiku, kdy mu z narážek snoubenky, jejích kamarádek i členů rodiny dojde, že štěbetat o pracovní pauze s kolegyněmi u kafe není úplně normální, začne spřádat plány, jak proniknout do jemu utajeného světa  „zajdeme na jedno“.  Situace, ve kterých se na cestě za skutečným chlapským přátelstvím ocitá, nejsou nijak nepodobné těm, které důvěrně známe. Taky jsme zažili okamžik trapného ticha poté, co jsme se snažili vmísit se do party, co už uzavřela přijímání nových členů. Peter se ale nevzdává po prvním neúspěchu. Tak ho bratrovy služby dohazovače přivedou skoro až do středu bitvy s pravověrnými fotbalovými fanoušky a jeho rande naslepo vyústí v nečekaný intimní kontakt. Ale kamarád nikde.

Nakonec, jak už to tak bývá, narazí na zajímavého týpka v okamžiku, kdy by to nejméně čekal. Protiklad panice v mužských záležitostech Petera a zkušeného antišampóna Sydneyho funguje stoprocentně ve prospěch diváků. Pro Petera nicméně cílová páska zůstává v nedohlednu. Teprve teď mu začíná pořádná šichta – přátelství není jen o souznění duší, ostatně jako každý vztah. Chce to dávku sebezapření, tolerance, odvahy i důvěry. V mužském světě stejně jako v tom ženském. Znáte to, protiklady se přitahují, ale vrána k vráně sedá. Než Peter pochopí, jak správně chlapácky na věc (tedy na přátelství) a že kamarádství není o naprosté odevzdanosti se, než si jeho nový kamarád Sidney udělá pořádek ve svém životě opožděného puberťáka, my se pořádně nasmějeme. A taky si uvědomíme, že otevřít se věcem, co nám připadají naprosto uhozené, nemusí znamenat katastrofu. Ostatně, na cestě za sebepoznáním je každá zkušenost  dobrá.

Autor: Naďa Nováková | čtvrtek 30.7.2009 21:56 | karma článku: 8,54 | přečteno: 817x
  • Další články autora

Naďa Nováková

Klidná procházka v městském parku nebo adrenalinový zážitek?

„Park je část města nebo krajiny, ve které se nachází udržovaná zeleň. Funkce parku je především estetická a relaxační, lidé se do parku chodí procházet nebo jen posedět, děti si v parcích hrávají.“ (Wikipedie)

11.5.2018 v 9:10 | Karma: 11,05 | Přečteno: 360x | Diskuse| Ostrava

Naďa Nováková

The Secret in Their Eyes (Tajemství jejich očí)

Argentinský film. No, proč ne. Získal Oskara. Hm, tak uvidíme. Žánr krimi / mysteriózní / thriller / romantický – to může být pěkný guláš. Jmenuje se Tajemství jejich očí. Tak to mi fakt připadá podezřelé. Přesto jsem si film pustila. A rozhodně to nebyla chyba.

3.4.2010 v 17:05 | Karma: 6,22 | Přečteno: 878x | Diskuse| Kultura

Naďa Nováková

Kolovrátek státních maturit přede a přede

Ano, kolovrátek státních maturit přede a přede. Ten pravidelný zvuk nenápadně ukolébává k letargii končící pomalou, ale jistou smrtí. Vřetena sponzorovaná penězi z eurofondů už došla, a protože utkaná příze zdaleka neodpovídá požadované kvalitě, místo abychom si posypali hlavu popelem a přadlenu pořádně vykoupali v řece, aháníme zdroje nových a nových vřeten, odmítáme přiznat ztráty a hledáme záchranu v produkci druhořadých látek. Nechápete? Není divu. Nejste-li zkušení tkalci, kvalitu příze posoudíte těžko. Až v okamžiku, kdy se na vás oblečení rozpadne.

7.10.2009 v 19:25 | Karma: 7,70 | Přečteno: 690x | Diskuse| Hyde park

Naďa Nováková

Rozum v hrsti, nebo na střeše?

Když mi maminka říkala, abych vzala rozum do hrsti a nepřestala chodit na hodiny klavíru, nechápala jsem, co má rozum společného s tím, že se mi nechce brnkat na piáno, když mě stojí tolik úsilí se na něj něco naučit. Když mi sestra opakovala, abych vzala rozum do hrsti a šla na vysokou, že za těch pět let mi nic neuteče, jen s velkým sebezapřením jsem ji poslechla.

17.8.2009 v 20:37 | Karma: 10,92 | Přečteno: 705x | Diskuse| Ostatní

Naďa Nováková

Gran Torino

Režie: Clint Eastwood Hrají: Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Vang, Ahney Her, Dreama Walker, Brian Howe, John Carroll Lynch, William Hill, Scott Eastwood, Cory Hardrict

2.8.2009 v 11:24 | Karma: 10,81 | Přečteno: 1159x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Prodej bytu 2+kk 59 m2
Prodej bytu 2+kk 59 m2

Generála Svobody, České Budějovice - České Budějovice 7
4 495 000 Kč

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1092x
Na svět se dívám vlastníma očima.